Wandelcoaching, de natuur als inspiratiebron

Wandelcoaching, de natuur als inspiratiebron

by koen
Coaching in de natuur is meer dan alleen lopen en praten. Buiten zijn zorgt voor rust in je hoofd en de natuur kan een goede spiegel zijn voor wat er in je leeft.

Buiten is anders dan binnen

We stappen uit het kantoor, zoeken een mooi gebied op en gaan al lopend met elkaar in gesprek. Het wordt als prettig ervaren om te praten met iemand die naast je loopt in plaats van tegenover jou zit. Stiltes worden niet als vervelend gevoeld.

Perspectief vanuit beweging

Door te lopen kom je zowel fysiek als mentaal in beweging. Het maakt dat je gemakkelijker kunt relativeren en vanuit een nieuw perspectief naar jouw vragen kunt kijken. Door te luisteren naar de natuur wordt het ook gemakkelijker om te luisteren naar jezelf.

De natuur als een spiegel

Wat zie je of wat wil je zien? Ben jij die stevige eik of die den die meebuigt? Kies je voor een smal en kronkelig bospad of toch liever het geasfalteerde fietspad? Wat doe je met een plas water, loop je er om heen, er dwars door heen of draai je om? Dit kunnen metaforen zijn voor jouw belemmeringen en over hoe jij tot jouw keuzes komt.

Resultaat

We wandelen minimaal 1½ uur en sluiten de wandeling af met een kopje koffie en iets lekkers. We hebben dan samen de gelegenheid om nog kort terug te kijken op wat je onderweg ervaren hebt en wat je meeneemt naar de realiteit van elke dag.

Jan Finkenflügel
Wandel coach

“Door samen een andere, natuurlijke omgeving op te zoeken laat ik je nieuwe mogelijkheden zien.”

Top