Politiek bestuurder, kun je het wel goed doen?

Politiek bestuurder, kun je het wel goed doen?

by koen
De enige zekerheid die je als politicus (of politieke partij) hebt is dat je het nooit goed doet. Je hebt altijd te maken met voor- en tegenstanders en vooral de media hebben alleen aandacht voor wat niet goed gaat.

Politiek is leuk

Ondanks de vaak negatieve benadering heb je bewust gekozen om als politicus je in te zetten voor een betere samenleving. Dit doe je vooral vanuit jouw visie, jouw beleving en met grote passie. Jij wilt graag het verschil kunnen maken. Maar toch, soms blijft er iets knagen ‘doe ik het wel goed genoeg’, ‘had ik het anders kunnen doen’.

Reflectie

Als coach bied ik jou de gelegenheid om te reflecteren op datgene wat je doet. Je wordt je bewust van je rol en jouw kwaliteiten. Door deze op een doeltreffende manier in te zetten ga je jezelf als politicus beter profileren. Door duidelijk te zijn creëer je ruimte voor jezelf en de ander.

Idealisme 

Je bent de politiek ingestapt omdat je idealen hebt. Jouw idealen hebben alles te maken met jouw normen en waarden. Toch lijkt het soms of je hieraan concessies moet doen. Je ervaart dan iets van ‘dit voelt niet goed’. Maar alleen vanuit jouw eigen normen en waarden kun je anderen overtuigen en resultaten halen.

Normen en waarden

Ik neem je mee om jouw eigen normen en waarden (opnieuw) helder te krijgen. Deze vormen een stevige basis voor al je handelen.

Jan Finkenflügel
Persoonlijke coach

“Ik help gedreven wethouders en bestuurders om overeind te blijven en zichzelf zichtbaar te maken zodat ze een nog betere bestuurder worden.”

Top