Managers openbaar bestuur

Managers openbaar bestuur

by koen
Als manager ben je een vast ijkpunt in de ambtelijke organisatie. Jij en jouw team zijn inhoudelijk goed geïnformeerd, formuleren beleid en dragen zorg voor een adequate uitvoering hiervan. Alleen die vervelende politiek en dan vooral de wethouders. Niet gehinderd door kennis van zaken mogen ze van alles roepen en vinden. Jouw goede voorstellen verdwijnen in de onderste la.

Inhoud versus communicatie

Soms is het goed om je te verplaatsen in de wethouder. Hij is niet gekozen voor zijn inhoudelijke kennis maar vooral vanwege zijn politieke kleur. Hij gaat dus niet het gesprek met jou aan op basis van inhoud maar kijkt naar de politieke effecten. Ongeacht of het wel of geen goed voorstel is. Als jij vooral bij de inhoud blijft ontstaat er een discussie waarbij de uitkomst op voorhand al voorspelbaar is.

Wat te doen?

Maak een inschatting van de persoonlijkheid van de wethouder en anticipeer hierop. Is hij bijvoorbeeld introvert of extravert? Is hij van hoofdlijnen en juist van details. Door kennis te hebben van zijn (en jouw) persoonlijkheid kun je de juiste instrumenten inzetten om tot resultaat te komen.

Jan Finkenflügel
Persoonlijke coach

“Ik help gedreven wethouders en bestuurders om overeind te blijven en zichzelf zichtbaar te maken zodat ze een nog betere bestuurder worden.”

Top