Natuur

by koen

Natuur

by koen

by koen

Als je jouw agenda bekijkt zul je waarschijnlijk moeten constateren dat je van vergadering naar vergadering rolt. Misschien krijg je nog enigszins beweging als je van de ene locatie naar de andere gaat. Eigenlijk maakt de locatie niet uit, elke vergaderruimte is min of meer hetzelfde, besloten ruimte, koffie/thee/water op tafel, airco, kunstlicht en met een beetje geluk een raam met uitzicht naar buiten. ’s Avonds kom je thuis en je hebt geen idee hoe het buiten is geweest. Heeft de zon geschenen, staan de bomen in bloei?

Rust

Het is wetenschappelijk aangetoond dat de natuur een positieve invloed heeft op persoonlijke effectiviteit en het verminderen van stress. Door even uit de dagelijkse hectiek te stappen krijg je volop energie. Het is niet voor niets dat het ‘lunchwandelen’ ontzettend populair is.

Fris

Door even letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van de vergadertafel creëer je ruimte in je hoofd. Ruimte voor verfrissende, nieuwe invalshoeken en argumenten. Dit betekent dat je efficiënter een overleg in gaat en uiteindelijk de tijd die je aan een wandeling hebt besteedt dubbel en dwars terugverdient.

De eerste stap

Bijna iedereen vindt het fijn om in de natuur te zijn. Je raakt geïnspireerd door wat je ziet en voelt. Een mooi gevormde boom, een ree in de verte, de wind in je gezicht. Maar blijkbaar is er altijd wel iets wat je tegenhoud, waarom je niet even de moeite neemt. Belangrijk is het nemen van de eerste stap en ik kan jou daar bij helpen.

Top