Een nieuwe periode

by koen

Een nieuwe periode

by koen

by koen

Ben jij de volgende?

In 2017, het laatste jaar voor de verkiezingen gaan nog eens 75 wethouders onderuit. Soms door een herindeling maar vaker door verstoorde verhoudingen. Wat dit laatste dan ook mag betekenen…

Gelukkig zit jij er nog wel maar waarschijnlijk stel je jezelf ook wel eens de vraag ‘hoe lang nog?’ Natuurlijk heb je de mooiste hondenbaan van Nederland maar je bent, hoe dan ook, altijd afhankelijk van anderen.

Verstoorde verhoudingen

Vaak is het de coalitie die uit elkaar spat, soms ontbreekt het draagvlak binnen je eigen partij. Herindelingen blijven, soms heb je jezelf niet zo handig opgesteld in een bepaalde situatie. Natuurlijk kun je ook een bewuste keuze maken door te kiezen voor een andere carrière, hoewel dit steeds minder vaak voorkomt.

Het meest lastige aan het wethouderschap is dat steeds minder gekeken wordt naar je capaciteiten en de goede dingen die je doet. Nee, je wordt afgerekend op je partij, de plaats waar je woont, een incident waar niet de inhoud belangrijk is maar de grootste schreeuwer ‘het gelijk krijgt’.

Idealen

Wat blijft er in jouw wethouderschap over van jouw idealen, datgene waarvoor jij je wilt inzetten. Kun je nog wel datgene realiseren zonder allerlei compromissen te moeten sluiten. Dreig je een grijze muis dreigt te worden? Ga je steeds meer concessies aan jezelf doen?

Dit klinkt als een negatief scenario met een groot risico is dat je er in mee laat slepen, dat je zelf er geen regie meer over hebt. Maar moet dat zo zijn?

Omdraaiing

Je kunt het verhaal ook omdraaien. In 2017 functioneert ca 95% van de wethouders, waaronder jij dus, gewoon goed. Ze worden gewaardeerd en realiseren mooie dingen voor de gemeente en haar inwoners. Het werk is leuk en je wilt graag een periode door. Maar hoe ga je dit doen?

Coaching

Hoe zou het voor jou zijn om samen met een inspirerende coach, die de lokale politiek van binnen en van buiten kent en heeft ervaren, te kijken naar jouw invulling van je rol als wethouder?

Te onderzoeken hoe je hier nog beter in kunt worden en je daarmee nadrukkelijker te profileren voor de komende verkiezingen?

Wil jij ook het beste uit jezelf halen. Jouw focus versterken, meer bestand tegen stress zijn, je goed voelen en een goede prestatie neerzetten?

Dan is het goed om contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top